Hürriyet

14 Mayıs 2013 Salı

İki elbise diktim

Ben var ya ben, çok özel bir gün için iki elbise diktim ve ikisi de çok güzel oldular. Sadece ben değil,  gören herkes beğenilerini belirttiler.

Maalesef elbiselere son anda karar verince, yapım aşamalarını resimlemem mümkün olmadı. Zaten acemi bir terzi olarak çok büyük bir heyecan ile dikmeye başladım. Bir  büyük heyecan ve bir büyük telaşla elbiseleri diktim. Bir aksilik olmadan bir an önce tamamlamak en büyük dileğimdi ki, bir sorun olursa, alışverişe çıkmak için zamanımız olsun istiyordum.

Devam ettiğim dikiş kursunda ki öğretmenimin bana destekleri için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Bakalım, sizler yaptıklarımı beğenecekmisiniz?

İlk elbise benim. Burda Dergisi 2011 yılı Şubat ayında yayınlanan dergisindeki 429 numaralı elbise. Bu elbise aynı sayıda pekçok farklı şekilde uygulanmış. Kollu, kolsuz, karpuz kollu ve tunik olarak değişik alternatifleri sunulmuş. Ben, kolsuz bir elbise olarak yapmayı uygun gördüm.

Elbisemin kumaşını Çarşamba pazarına yaptığım bir gezide almıştım ve daha önceki bir yazımda da bu gezide yaptığım alışverişi paylaşmıştım sizlerle. Ve hani derler ya astarı yüzünden pahalıya geldi diye, işte bu elbisem için bu deyimi kesinlikle kullanabilirim. 

Elbiselik kumaşım 1 TL, astarım 2TL, dikiş ipliklerim için 3 TL verdim ve fermuarı için de 2,5 TL harcadım. Yani elbisenin toplam maliyeti 8,5TL ve aslında elbiselik kumaşımın maliyeti 1TL. Şaka gibi değil mi? Astarı yüzünden pahalıya gelmiş mi gelmemiş mi?


 



Yaptığım modeli devam ettiğim kurstaki dergilerden birinde beğendim ve o yüzden de elimde fotokopisi var.  Burada sizlerle paylaştığım resimler de o fotokopiden çektiğim resimler. Bu nedenle kaliteleri tatmin edici olmayabilir. (ama Burda dergisinin eski sayılarındaki model resimlerine nereden ulaşılabilir bilen varsa ve benimle paylaşırsa çok sevinirim)







Elbisemin bitmiş hali ise bu şekilde. Kumaşın tam rengi sanırım bitmiş haliyle birebir örtüşüyor. İlk resimlerde renk farklı çıkmış. 




Resimde kızım Arnavut gelini kostümüyle yanımda. Birgün önce okulunda yapılan gösteride bu kıyafetle gösteri yapmıştı ve bizlere çok özel bir gün yaşatmıştı. Kızçem, bu özel günde de bu kıyafeti giymeyi çok arzu etti ve ben de kıramadım kendisini. Kızımın Arnavut gelini resimleri de başka bir yazının konusu olmak üzere bekliyorlar.

İkinci diktiğim elbise ise bir başka yazının konusu olacak çünkü onun resimlerini tamamlayamadım.

Yakında görüşmek üzere. Umarım diktiğim elbisemi beğenirsiniz.

2 yorum:

  1. ben severim kare yaka elbiseleri... çok da güzel olmuş ve güzel durmuş üzerinizde, kısaca ba-yıl-dım... ellerinize sağlık... Eda'yı da o güzel yanaklarından öperim... maşallah çok tatlı kızınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim, kare yaka ve V yakayı. Ben henüz acemi bir terziyim ama çok severek ve isteyerek diktiğim için sanırım ortaya çıkanlar güzel oluyor. Yada kendim yapıyorum ya o yüzden bana güzel geliyorlar:)

      Sil