Hürriyet

30 Mayıs 2013 Perşembe

Gömleğim yola çıktı,

Geçenlerde kendi beden kalıbımı çıkarttım demiştim ya, kumaşımda hazır olunca, hemen kestim ve başladım dikmeye ama başladığım hızda devam edip bitiremiyorum gömleğimi maalesef. Yine bir koşturmaca bir koşturmaca.

Öncelikle zaten gömleğimi kestim ve eşim yaklaşık 48 saat uyuyarak mevsim dönümü rahatsızlığını atlattı. O ve kızım evde olunca zaten dikiş maalesef açılamıyor ortalığa. Derken, eşim kalktı dinlenmiş ve iyileşmiş olarak hooop ben yattım bu seferde. Aynen ben de 48 saat yattım desem yanlış olmaz. Eşim kıskandın beni diyor ama geçtiğimiz haftaki İstanbul lodosu vurdu ikimizi de yerden yere. Daha doğrusu, bir vurdu yere pestil vaziyette uyuttu. Sonrasında da uyuyan güzel misali, uyandık ve kaldığımız yerden devam...

Haaa ben buraya gömlek ile ilgili yazmaya başlamışken gelmiştim değil mi? Evet, bu arada biçilimiş olan gömlek bekledi beni bir köşede. Ama şimdi aldım elime, başladım bakalım dikmeye...

Bedenler birleşti, kollar takıldı. Kol takma konusunda tam bir acemi şansı yaşadım, hiç sorunsuz kollar yerine oturdu. 



Şifon bir gömlek olduğu için temiz dikiş yaparak temizledim, yada sanırım İngiliz dikişi de deniyor bu yaptığım işe.

Biraz eğri büğrü oldu dikişim ama şifon kumaşa sahip çıkamadım bir türlü. Birde, sanırım biraz daha ince dikilmiş olması daha iyi olurdu ama bu ilk şifon gömlek dikişinde elden gelen budur.



Kolları manşetli olacak, kol ağızlarına verev biyeler hazırlayıp diktim. Onun da çok başarılı olduğunu söylemem mümkün değil tabi ama çok da kötü değil, değil mi ama?  

İlerleyen günlerde daha iyi sonuçlar elde edeceğimden eminim. Birde ilk defa yapıyorum ya neyi nasıl yapmam gerektiğinden çok emin değilim hani.  Bu hafta hastalıklar nedeniyle kursa da gidemediğim için hocamdan da destek alamadım. Ama olsun, daneme yanılma metodu benim için en iyi öğrenme yoludur. 


Şifon gömleğimde durum şu anda bu merkezde. 

Yarın koşturmacalı bir gün, ardından haftasonu geliyor, bu demektirki, gömleğimi elime almam mümkün olamayacak. Tamamlanması önümüzdeki haftaya kaldı demektir.

Manşetler var, yaka takılacak, ön patlar hazırlanacak ve ilikler açılacak. Düğmelerini aldım, aaa resimlemedim tüh. Ama herkesin bildiği klasik sedef düğmeler kullanacağım. 

Şimdilik benden bukadar. Ben gittim, yine geleceğim,

Haa bu arada, kendi beden kalıbımı nasıl çıkarttığımı da anlatacağım, sözüm var, unutmadım ama zamana ihtiyacım var lütfen affedin.

Sevgiler...







3 yorum:

  1. bayağı yorulmuşsun ve bi o kadar daha işi var galiba ama güzel bi iş çıkmış ortaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceydacığım buraya kadar herşey pek bir kolaydı, 1 saatte bu noktaya geldim. Aslında bu benim dikmeye çalıştığım ilk gömlek ve sanırım bundan sonrası esas beni zorlayacak. Bakalım sonuç nasıl olacak. Süreci paylaşacağım.

      Sil
  2. Çok şık olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil