Hürriyet

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Diktiğim ikinci elbise

Daha önceki bir yazımda çok özel bir bün için iki elbise diktim demiştim ve birincisini sizlerle paylaşmıştım. Şimdi sıra geldi ikinci elbiseye.

İkinci kıyafetim, çok sevdiğim biricik yiğenim için. Geçtiğimiz haftalarda akşamı onun için bir kınagecesi düzenledik. Artık kızımızın düğün günü çok yaklaştı ve artık yuvadan iyilik dilekleri ile uğurlama zamanı geldi. 

Kına gecesiyle ile ilgili görselleri de sizlerle paylaşmayı arzu ediyorum. Ama önce bütün resimleri toparlamam lazım. Umarım yakında başarırım.

Yiğenim, diktiğim elbiseyi de kına gecesinde giydi. Aslında herşey bir şaka ile başladı. Kendisi zor beğenen birisidir ve bu özel gece için kendisine elbise bakınıp duruyor ve beğenemiyorken, ben şaka yollu hadi senin elbiseni ben dikeyim dedim ve TAMAM cevabını aldım. Ve işte o zaman aldı beni bir heyecan. 

Birlikte elimizdeki bütün Burda dergilerini taradık, uygun modelleri ayıkladık. Benim Çarşamba pazarı ve kumaşcılar tecrübelerimle modelleri eledik ve dergiler elimizde çıktık alışverişe. Beğendiğimiz elbiseler için uygun kumaşlara baktık ve uygun olduğunu düşündüğümüz kumaşların arasında seçimimizi yapıp eve geldik. 

Büyük bir telaş başladı. Ben hemen kalıpları çıkarttım ve bir deneme elbisesi diktim ve ortaya çıkan sonuç muhteşem oldu ve bu denemenin de verdiği cesaretle esas kumaşımızda uygulamaya başladım.

Elbiseyi bir an önce bitirip giydirmek en büyük dileğimdi, eğer elbiseyi beğenmeyecek olursa, bunu bana gönül rahatlığıyla ifade edeceğini biliyordum. Bir yandan hem dikeceğim elbiseyi beğenmesini arzu ediyordum hem de eğer beğenmeyecek olursa alışverişe çıkıp kendine uygun birşeyler bulabileceği zamanı olsun arzu ediyordum. O yüzdende elimi çok sıkı tuttum ve önce onun elbisesini bitirdim. Ama ben bu duygular içindeyken artık siz tahmin edin  heyecanımın büyüklüğünü...

Bu süreçte devam ettiğim dikiş kursundaki öğretmenimin destetiği ve katkıları çok büyük, kendisine bu vesile ile buradan da teşekkür ediyorum.

Yiğenem için seçtiğimiz model, Burda Dergisi 2012 yılı Aralık ayı sayısından 127 numaralı model.







Seçtiğimiz kumaşımız da modeldeki gibi payetli bir kumaş. Dikimi nasıl olacak, zorlayacakmı beni diye merak içerisindeydim ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı. Sadece gizli fermuarı elimde makina dikişi yapmak zorunda kaldım. Çünkü payetleri fermuar ayağında kontrol etmekte zorlandım. Onun dışında elbise oldukça rahat dikildi ve kalıp hani derler ya "cuk" diye oturdu. Hiç sorunsuz, provasız olarak elbise bitti. 

Elbisede sadece yakada bir oynama yapmak zorunda kaldık. Dekoltesinin derinliğini kendimize göre ayarladık. Onun dışında hiç bir değişikliğe gerek kalmadı.

Biz, özellikle de yiğenem elbisesini beğendi. Birtek boynuna bir tabela asmamıştı "elbisemi halam dikti" diye.

Elbisesine beğenisini belirten herkese "halam benim için dikti" diye dolaştı durdu bütün gece. Arkadaşları gece boyunca "bizim de halamız olurmusunuz lütfen" deyip durdular.

Bakalım siz ne düşüneceksiniz?







Resimlerde yüzlerimizi gizledim, bu yiğenimin tercihiydi. saygı duyuyorum.

Sizlerin yorumlarını bekliyorum....




5 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok şık bir elbise olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Elbise kumaşı nedeniyle çok şık bir abiye elbise oldu. Yiğenim çok beğendi ve ben çok mutlu oldum. şimdi senden gelen güzel yorum da bana kendimi çok iyi hissettirdi.

      Sil
  2. çekilişime herkesleri bekliyorum
    http://nursfashion.blogspot.com/2013/05/cekilis-varrr.html

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerine sağlık..paletli kıyafetlerri çok severim..sana da pek bi yakışmış hani ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. bu tür kumaşların yapılanı daha da güzel gösterdiğini tecrübe etmiş oldum bu elbiseyle.

      Sil