Hürriyet

10 Mart 2013 Pazar

Tahinli Kurabiye

Bugün sizinle yeni öğrendiğim ve çok beğenip hemen denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.


Pazartesi ve Salı günleri dikiş kursuna gidiyorum. Sabah 9 da başlayıp akşam üstü 4'e kadar devam ediyor. Öğle yemekleri hep dert ne yesek, nereden yesek. Kim gidip alacak, bozu para, para üstü filan derken karar verdik ki, her ders günü önceden belirlenen 4 kişi birşeyler yapıp getirecek ve hep birlikte yiyeceğiz. Tabi bu arada herkes, kendi tabak ve çatalını da yanında getirecek. İşte böyle bir günde yapılanların içinde bir türlü denemediğim tahinli kurabiye geldi ikramalrın arasında ve ben de hemen tarifini aldım. Eve gelir gelmez de kızımla birlikte yaptık. Harika oldu, kızım, eşim, annem ve babam bayıldılar anında bitip gitti:) Ben de bu kadar beğenilen bu tarifi buradan da paylaşmak istedim.

Tahinli Kurabiye: 

1 bardak tahin
1 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
1 yumurta (sarısı hamura, beyazı üstüne)
3 - 3,5 bardak un

Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlandıktan sonra önce yumurtanın beyazına sonra da dövülmüş ceviz yada fındığa batırılıp tepsiye dizilecek. Bu vermiş olduğum ölçüden yaklaşık 25 tane kurabiye çıkıyor.

Ama lütfen kurabiyelerin iyice soğumasını bekleyin tepsiden almak için yoksa kurabiyeler kırılıyor. Misafirleriniz için yapacaksanız o zaman bir gün önceden yapmanızı özellikle tavsiye ederim. Yada sabah ilk işiniz olsun. Çok daha lezzetli ve yemesi keyifli oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!







Değişiklik: bir paket kabartma tozu ilavesiyle çok daha iyi sonuç alınıyor









2 yorum:

  1. tahinli her şeyi severim,bu da nefis olmalı:)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok lezzetli bir kurabiye oluyor. kesinlikle denemenizi tavsiye ederim hele de tahinli herşeyi seviyorsanız.

    YanıtlaSil