Hürriyet

16 Mart 2013 Cumartesi

Eda'nın yeni elbisesi

Eda'ma yeni bir elbise dikiyorum. Önce kumaşlarımı paylaşayım istedim.

Kumaşlarımı çarşamba pazarından aldım. Şifon kumaşım için 3 TL verdim ve yakasında kullanacağım süslemesi için de 1 TL verdim. Yani 4TL'ye mal etmiş oldum. 





Şifon dikmenin pek de kolay olmadığını, kayıp duracağını düşünüyordum. Internetten aradım buldum, kaymasın rahat rahat dikilsin diye bir formül varmış. 

Ben de pek çok blogda okuduğum bu formülü denedim ve gerçekten işe yaradığını gördüm. Evet, kumaşınızı yıkıyorsunuz ve suyun içerisine 2 dolu çorba kaşığı nişasta ilave ediyorsunuz.

Suyunu süzdürüp ütü ile kurutuyorsunuz ve işte şifon kumaşınız kolalanmış oluyor ve rahat rahat biçip dikebiliyorsunuz. Sonra duruluyorsunuz ve şifon kumaşınız eski haline dönüveriyor. Yumuşacık, tiril tiril...

Denedim oldu, tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. tavsiyen için çok teşekkür ederim çok sevindim buna..sen beni takibe hangi isimle aldın bulmakta zorlandım da..birde sana tavsiyem kelime doğrulamasını kaldır az yorum alırsın..

    YanıtlaSil
  2. hah buldum canım resmin olmadığı için bayağı sonlara gitmiş..onu da değiştir :) yoksa takibe aldığın bloglar tarafından görülmezsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiyen için çok teşekkür ederim. hemen seni dinleyip bir resim ekledim profilime.

      Sil