Hürriyet

20 Mart 2013 Çarşamba

Bugün Çarşamba Pazarına Gidildi!





Bugün hiç aklımda yokken, komşumla birlikte İstanbul Fatih'te bulunan Çarşamba Pazarı'na gittik!

Aman Allahım, kendimizi kaybettik daha ilk gördüğümüz tezgahın içinde ve torbalarımızı doldurduk göz açık kapayana kadar. 

Bunlarla neler yapılacak neler zaman içerisinde göreceğiz.









Aldıklarımı tek tek tanıtmak da isterim....

1. sırada pamuklu grubumuz var, kırmızı minik kareli bir kumaş, altında hemen, denim, puantiyeli bir kumaş, yanında düz peyaz pike bir kumaş ve üzerinde de retro bir ketenimiz var.

Bunlar benim kızımın yazlık gardrobunda yerlerini en kısa zamanda alacaklar. Kırmızı kareli kumaş kesinlike kat kat fırfırlı bir etek veya elbise olacak, ama fırfır dönecek bir şey olacak. Diğerleri için henüz kafamda bir şey yok. ama Retro kumaş sanırım kendime elbise olacak. 



2. sırada penye örme grubumuz var. En üstteki kendimi için düşündüğüm bir tunik olarak hayata geçecek. Diğerleri somon rengi fitilli penye kızım için alt üst bir takım olacak, etek mi, şortmu zaman gösterecek. Eflatun kumaş daha kışa yönelik bir örme kumaş ondan kızım için önümüzdeki kışa elbise dikilecek. En alttaki penye kumaş hem bana hem kızıma efil efil birer elsise olarak yerini alacak gibi.




3. sırada tüller, organzeler, bunlar da kızımın elbiselerinin olmazsa olmaz parçaları. Kabarık kabarık  elbiseler ve etekler için kullanacağım kumaşlar



4. sırada bir dantelimiz var. Bu yaklaşık 10 cm genişliğinde 20mt uzunluğunda bir tül. Bir yerlerde bir zaman kullanacağımı düşünerek aldım. Rengi, deseni ve dokusu fotoğrafta maalesef pek net değil ama eminim kullanıldığında çok güzellik katacak bir parça. 




5. sırada da yakalarımız var. Aslında her desen 2 şer tane ama resimlerken tek parça halinde resimledim. Bunların da yerleri henüz belli değil ama lazım olunca bulunmaz ya böyle parçalar, dedim kendime bulunsun, kullanılacak pek çok yer olacaktır.



Evvvvet, bu günkü pazar gezimiz de bu şekilde sonuçlandı. Komşum da benden geri kalmada. Hatta onun iki tane oğlu olduğu için çok daha fazla parça ile döndü eve. Ve bu aldıklarım için cüzdanımdan sadece 30TL çıktı. Ne dersiniz, sizce de iyi bir alışveriş günü geçirmişmiyim?


4 yorum:

  1. ayy çok kıskandım çok güzeller güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok mutlu mesut döndüm evime. hatta normalde önce yıkar paklar temizler öyle kaldırırdım. bugün, önce resimledim sonra yıkanmak üzere makinaya doğru yollandılar. Çok uzun zamandır böyle keyifli bir alışveriş yapmamıştım.

      Sil
  2. Süper bir alışveriş olmuş. Burada öyle bir pazar yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da bu anlamda çok keyifli alışverişler yapılabilecek pazarlar var. Bana uygun olan Fatih Çarşamba pazarı ama, haftanın hergünü başka bir semtte benzer bir pazar kuruluyor. Bu hafta yaptığım alışverişin resimlerini henüz düzenleyip yükleyemedim, en kısa zamanda inşallah.

      Sil