Hürriyet

29 Ocak 2013 Salı

Bebek Battaniyesi

Öncelikle benim çok sevdiğim arkadaşımın kızı yola çıktı ve hepimizi çok sevindirdi, ardından eşimin arkadaşı bebek bekledikleri müjdesini verdi bizlere ve onlar adına da çok sevindik. Umarım heriki aile de bebeklerine sağlıkla kavuşurlar ve mutlulukla büyütürler bebeklerini.

Ben şimdi her iki bebek için de battaniye örmeye karar verdim. İlk bebeğimiz Haziran ayı başında aramıza katılacağı için ona biraza daha yazlık hafif bir battaniye örmeyi planlıyorum, ikinci bebek ise sonbaharda aramızda olacak onu daha soğuk günlerde sarıp sarmalayacak bir şeyler örmeliyim.

İnternetin başında günlerdir model arayıp duruyorum. Nasıl bir model olması, ne renkler kullanmalıyım, hangi marka ipin hangisiyle örmeliyimki istediğim yumuşacık sarıp sarmalayacak ama aynı zamanda da sünüp gitmeyecek bir battaniye olsun bir türlü karar veremiyorum. Zaten benim için en zor şey karar vermek. Karar verdikten sonra kim tutar beni.

En sonunda hanimelim formundan sevgili Sercan'ın önerdiği balbeteği modeline karar verdim, hatta onunla birlikte öreceğiz bu battaniyeyi ilk gelecek bebek için. Modelin orjinali Ravelry'de.



Şimdi sıra renklerin ve örülecek ipin marka ve çeşidine kaldı. Aklımda ki renkleri şöyle bir sıraladım, bakalım en son  hangisinde karar vereceğim. Aslında orjinal renklerde çok güzel görünüyor. Acaba modeli aynen birebir mi uygulasam, yoksa seçtiğim renklerle mi yapsam. İşte yine karar vermek zamanı.  Yazlık bir battaniye olacağı için biraz daha yumuşak tonlarda örmek istiyorum.














2 yorum:

  1. Merhabalar,

    ikinci görseldeki tonlara bayıldım....

    YanıtlaSil
  2. Gizem'cim, benim de ilk tercihim yumuşak renklerden yanaydı. Ama sanırımm sanki ipleri gördükçe daha canlı renkleri tercih etmeliyim diye düşünmeye başladım. Son kararımı Kürkçü Han ziyaterim sırasında vereceğim.

    YanıtlaSil