Hürriyet

3 Nisan 2013 Çarşamba

Baba gömleğinden elbiyese dönüşüm

Bitti. Ama hayal kırıklığı yaşıyorum maalesef. Beceremedim. Bozdum. 
Ama olsun, denedim, iyi olabilirdi, yapamadım. Sorun bende, deneyimsizim. Ama böyle yapa yapa güzellerini de yapacağım. İnanıyorum....

Bunu düzeltmenin bir yolu vardır muhakkak. Düzeltmeyi deneyeceğim. Eminim daha iyi duruma getirebilirim.

Haydi buyurun, görsellere birlikte bakalım....




Elbise elbise olarak oldu. Biraz büyük ama olsun, şimdi de giyer seneye de giyer. Eskiden öyle değilmiydi? Özellikle büyük alınırdı, yapılırdı ki ilerleyen zamanlarda da rahat rahat kullanılabilsin.


Benim acemi işinin tek sorunu yakasında. Yakayla gövdeyi birleştirirken beceremedim. Söküp tekrar dikmeyi denersem daha düzgün bir hale gelebilir gibi.

Bilmiyorum, deneyeceğim ve sonuçlarını göreceğim. ve kesinlikle buradan da paylaşacağım...

görüşmek üzere.

4 yorum:

  1. :) Aslında çok güzel yakından belli oluyor yakadaki hata elbette :) Fakat tek sorun yakanın önündeyse bir öneride bulunayım istedim :)
    Yakada ve cepte kullandığınız süslerden ince ince şeritler kesip mavi kısımda aşağıya doğru çizgi çizgi dikip onlardan birini de yaka dikişine denk getirebilirsiniz. Modeli de değişik olmuş olur hem de dikiş kamufle olur bir şöyle koyup bakın bakalım beğenirseniz söküp dikmekten daha basit olabilir gibime geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim verdiğiniz fikir için. ama sorun sadece yakayla bedeni birleştiren dikiş değil, aslında iki yakayı biraraya getirmeye beceremedim ben, esas sorunum orada. Yani yaka patletleri üstüste gelince yakanın iki ucu üstüste gelmiyor. üste gelen yaka alta gelenden çoook büyük olmuş. sanırım ciddi bir dikiş hatası gibi...

      Sil
  2. Ellerinize saglık ama beğenmedim ben pek..:)Yani bu işlerden anlamam pek ama deseni yakası falan pek hoşuma gitmedi..
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben de beğenmedim. Aslında beceremedim demem daha doğru yaka işini. Maalesef söküp düzeltmeyide bilemediğimden çöpü boylayan bir proje oldu ama yakında tekrar deneme yapacağım, elimde gömlekler var:)

      Sil