Hürriyet

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Etek etkinliği

Biliyorum geç kaldım ama elimde olmayan nedenler bana zamanımı istediğim gibi kullanma hakkını vermedi maalesef.
Okullar kapandığından beri bir telaş, bir koşturmaca, bir heyecan arada biraz moraller bozuldu falan ama hayat böyle koştur dur...
Efendim, önce kızım eğitim öğretim hayatının ilk kısmın yani okul öncesi serüvenini tamamlayıp resmen artık ilköğretim 1. sınıf öğrencisi oldu.
Geri dönüp bakınca ne kadar da büyümüş olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor, gururlandırıyor, anne olmanın tadına varıyorum....
İşte, henüz 3 yaşını bile doldurmamışken okuldaki ilk günü;
İkinci yılın ilk günü, sanki biraz daha büyümüş,
Ve geçtiğimiz yıl okulun ilk günü, artık kendinden daha emin ve çok keyifli okulda olduğu için.
Ve yıl sonunda, karnesini almış, mutlu ve gururlu kızım annesinin kollarında.

Okullar kapandıktan 10 gün sonra Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul Devlet Konservatuarı Bale bölümü seçmelerine girdi Eda ve sonuçlar açıklanana kadar geçen iki gün kendisi için değilse bile bizim için heyecanlı bir bekleyişti. Ve sonuç hepimizi çok ama çok mutlu etti. Listede ismini görür görmez hemen kayıt işlemlerini tamamlayıp tatilimize resmen başlamış olduk.
Liste asılırken tüm ailelerde olduğu gibi bizde de büyük bir heyecan vardı. Bir taraftan henüz 5,5 yaşında ve hayat gailesi başladı bile derken bir yandan da onun için en iyiyi bulma ve verebilme telaşı ve sorumluluğuyla önümüze bakıyoruz. Umarım gönlündekileri gerçekleştireceği ve açık bir yolu olur.
Ben etek etkinliği ile ilgili bir yazı yazmak için başlamıştım ama nerelere gittim nerelere, efendim, etek etkinliği için yola çıkalı çok oldu ama koşturmacadan tamamlamak ancak bugüne kısmet oldu ve hemencecik paylaşayım istedim.
Kot eteğim 2009 yılı Burda dergisilerinden birinden. Kalıp bir arkadaşıma ait olduğu için tam olarak hangi aya ait olduğunu bilmiyorum.
Modelde kemer vardı ama ben pervazla tamamladım, öndeki ceplerle böylesinin daha iyi olacağını düşündüm.
Bu etekte ilk defa spor dikiş kullandım. O yüzden de bol bulamaç spor dikiş yaptım. Belin de, eteğinde, ceplerinde, yan dikişlerde, penslerde ve hatta fermuarında bile.... Benim çok hoşuma gitti. Bakalım sizin fikriniz ne olacak.
Umarım yakın zamanda üzerimde de görüntüleyip paylaşacağım.
O zamana kadar sevgiyle kalın...

6 yorum:

  1. Guzel Eda'yi tebrik ederim. Hayati boyunca cok basarili, vatana, millete ve ailesine hayirli bir birey olmasini dilerim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizemcim, çok teşekkür ederim iyi dileklerin için ve yürekten katılıyorum.

      Sil
  2. elinize sağlık spor dikişler beni hep srese sokmuştur iyi uğraşmışsınız =) tatlımı tatlı kızınızada bayıldım allah üniversite mezuniyetinide göstersin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. Spor dikiş için kullanılan iplik farklı olunca, tansiyon ayarını yapmak, alt ipini doğru kullanmak falan baya bir deneme yanılma çalışmasına sebeb oldu. Doğrultunca da bol bulamaç kullandım.

      Sil
  3. Öncelikle Eda'yı tebrik ediyorum bahtı açık olsun, çok sevindim. Ailesinin bu güzel yönlendirişine ne kadar mutlu olacak yıllar sonra. Yeni eğitim öğretim dönemi de hayırlı olsun. Dikiş çalışmalarınız yine çok çok güzel ...

    YanıtlaSil
  4. Eda ile ilgili iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Umarım onun yolunu bulup kendi başına yürümesine yardımcı olma şansımız olur. En büyük emelimiz ayaklarının üzerinde duran güçlü, güvenli ve güvenilir gençbir kadın olduğunu görmek. Umarım yolumuzdaki engelleri aşıp güzel yarınlara yürümeyi başaracağız.
    Dikmek de benim için yepyeni bir hobi, engin bir deniz.... Umarım güzel çalışmalarla devam edeceğim

    YanıtlaSil