Hürriyet

8 Mayıs 2014 Perşembe

Ve pantalonum bitti!



dikisdersi.com adresinin sahibesi sevgili Çiğdem hanımın düzenlemiş olduğu beraber pantalon dikelim etkinliği için pantalon dikmeye başlamıştım. (tık ve tık ve tık)
Kendim için çıkarttığım pantalon kalıbını kullanmak istemiştim ve o düşünceyle yola çıktım ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Pantalon kalıbım daha öce başarılı bir sonuç vermiş olmasına rağmen bu sefer sanırım hem kullandığım kumaşın inceliği hem de daha dar bir uygulama yapmak istemem nedeniyle beni oldukça bir uğraştırdı. Ama sonuç beni mutlu etti diyebilirim.
Gerçi beli biraz yüksek oldu, hatta birazdan da fazla yüksek oldu. Hatta eşimin değimiyle, pantalonun kemerini dişlerime takmak gibi bir neyitim varsa sorun da yokmuş:)
Ben sadece arka cep uygulaması yapayım istedim. Ama diyorum ya ben acemi bir terzi adayıyım diye, elimde bir de kendim için çıkarttığım bir temel kalıp. Ben kim, temel kalıp üzerinde uygulama yapmak kim. Ama yapa yapa öğreneceğim değil mi yani. Tabi kalıbın üzerinde ne yan cep ne arka cep yeri vs falan belirlenmemiş. Düm düz bir temel kalıp, ne yapmak istersen onu yap. 
Neyse, ben yan ceplerde pek sorun yaşamadım ama arka cebin yerini biraz fazlaca yukarıda yapınca, mecburen kemeri istediğimden daha yukarıda takmak zorunda kaldım. Fakat bu benim için sorun teşkil ediyor mu? 
Tabiki de hayır, gömleğimi, t-shirtümü içine sokmam olur biter. 
Malesef, giyip bir de üzerimde fotoğraflayana kadar şimdilik sadece askıda ki görünümünü sizinle paylaşabiliyorum, giyip kendi kendimin fotoğrafını çekmeyi beceremiyorum ama o da olacak inşallah yakında.
Ceplerinde ve kemer içinde renkli pamuklu kumaşlar kullandım. Cıvıltılı oldu, benim içime sindi, hoşuma gitti. 
Şimdilik benden bu kadar, sevgiyle kalın.

4 yorum:

  1. tertemiz olmuş güle güle kullan .ellerine saglık ,kendi kalıbın mı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Çiğdem hanım, geçtiğimiz sene temel dikiş kursuna gitmiştim ve orada bize temel etek, pantalon ve üst beden kalıbı çıkarttırmışlardı. Temel kalıplarım var ama henüz üzerlerinde uygulama yapacak tecrübe yok. Ama böyle böyle olacak tecrübe de.

      Sil
  2. Oldukça güzel olmuş.Ellerize sağlık.Etkinlik sayesinde blogunuzu buldum :) Şimdi diğer yaptıklarınızı görmeye gidiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinlik harika oldu hakikaten, bu vesile ile pekçok yeni blog ile tanışmak mümkün oldu. Hoşgelmişsiniz, teşekkürler ziyaretiniz ve mesajınız için

      Sil