Hürriyet

27 Mayıs 2014 Salı

Mutfak perdem

Merhabalar,
Bu sefer sizlerle diktiğim mutfak perdemi paylaşmak istiyorum.
Eski perdelerimi ölçü olarak kullanmak için çıkartmadan önce resimlemediğim için maalesef sizlere mutfağımın eski halini gösteremiyorum ama, yeni puantiyeli perderimi bugün bir heves diktim, resimledim ve paylaşıyorum. Ev halkından önce sizlere görücüye çıkarıyorum. Bakalım ilk yorum kimden gelecek?
Kombinin borusu camdan çıktığı için de orada kocaman bir delik olması gerekiyor, bu yüzden de normal raylı sistemde bir perde olmayacağını düşündüğüm için yıllar yıllar önce katlamalı sistemde yapmıştım mutfağın perdelerini, elan da aynen devam etmekte.
Eski perdelerimi ölçüp biçip yenilerini diki verdim, pek de kolayoldu. Artık ben durmam Çarşamba'da uygun kumaş buldukça yenilerim...
Bu arada, benim gibi camın ortasından geçen bir boru nedeniyle farklı perde uygulamaları olanlar varsa hertürlü fikre açığım.
Bunca lafın sonunda gururla yeni perdelerimisunuyorum. Ben çok ama çok beğendim.

Bu da, perdemin baca deliği:) bacanın olduğu yere bir delik açtım fakat biraz büyük olmuş, duvar tarafına gelen yerden de çırt bant koyarak bacanın deliğini ortalamış oldum.


Umarım sizler de beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiyle kalın,

4 yorum:

  1. çok güzel olmuş emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, benim de çok içime sindi ve sevdim. İyi ki cesaret edip denemişim.

      Sil
  2. Aaa çok güzel olmuş,çıbıklı galiba,açma kapama işlemi nasıl acaba,mekanizması mı var ?

    YanıtlaSil
  3. Evet, katlanır sistemde perdem. Daha önceki perdem de aynı modeldi. Yani mekanizmam hazırdı. Eski perdemi kalıp olarak kullanarak diktim. Çok da kolay oldu. Yarım günde bitti.

    YanıtlaSil