Hürriyet

22 Şubat 2013 Cuma

Ripple Battaniye Yapıyorum

Daha önceki yazılarımda örmeyi planladığım bebek battaniyelerinden bahsetmiştim ve hatta örmeyi istediğim modelleri de paylaşmıştım.

Zor taraflarından birisi hangi örneği yapmak istediğime karar vermekti ve sonraki aşamada da renkleri seçmek zor bir karar aşamasıydı.

Nihayet aklımda olan renklerle birlikte dün Kürkçü Han'a bir ziyaret yaptım. Orada, aklınıza gelen tüm markaların yanında her yerde her zaman karşımıza çıkmayan pek çok ürünle birlikte bir de bu ürünlerin ihraç fazlası grupları ile çok fazla seçenek ile karşı karşıya kaldım ama korktuğum başıma gelmeden daha önce de alıp kullandığım ve memnun kaldığım  Ayda Yünlerinin ürünlerinden aldım. 

Ayda Yünlerinin renk seçeneği maalesef diğer markalarda yok. Daha doğrusu aynı ürün çeşidinin içinde yok. Bebe yünü dediğinizde bildiğimiz yumuşak renkler var ama arasına biraz daha canlı parlak yada farklı bir renk ilave etmek istediğinizde ipin dokusu, kalınlığı birbirine pek denk gelmiyor maalesef yada ben beceremedim. Şimdi bilmediğim emin olmadığım bir konuda ahkam kesip bilgiçlik taslamayayım.

Neyse ben kararımı verdim ve o renkmi, bu renkmi derken 14 ayrı renk ayırmışım kenera almak için. Aslında çok daha fazlaydı ama ikinci üçüncü elemeden sonra kalan 14 renk oldu. Hepsinden 100'er gramlık birer yumak aldım, sanırım 3 bebek battaniyesine yetecekler. Yetmezlerlese de barakım artık çaresine. İpim %100 akrilik, normalde kullandığımız bebe yünlerinden biraz daha kalın bir ip ve 4.5 numara plastik tığ ile örgüsünün de güzel olduğuna karar verdim. Hatta fikirlerini aldığım yakınlarım da uygunluğuna onay verdiler.

Bu arada tığ numaramı verirken, özellikle plastik diye belirtiyorum ki, plastik ve metal tığların numaraları aynı olmakla birlikte kalınlıkları kesinlikle çok farklı. Ben bu bilgiyi hanimelim.net formunda yaşanmış tecrübelerden öğrendim. Çok değerli bir bilgi diye düşünüyorum. 

İşte aldığım renkler


Ve aldığım iplerimle, hemen bir deneme örmesi yaptım. Bu örneği internette pekçok sitede bulabilirsiniz, ben Attic24'ün sitesinde yaptıklarını görüne kararımı verdim ve yola çıktım. Bakalım bittiğinde nasıl olacak.

İlk denememde, 85 santimetrelik bir başlangıç yaptım ve sınırım bebek battaniyesi için uygun bir genişlik olacak. Bu benim öreceğim ilk bebek battaniyesi olacak. Sonucunun  çok güzel olmasını istiyorum, çünkü bu bebek battaniyesi çok ama çok sevdiğim dostlarımın doğumunu beklediğimiz bebeklerinin olacak. Severek kullanacağım, yumuşacık bir battaniye olsun dileğim.

İlk denememlerimi de paylaşmadan yapamadım. İlerledikçe yine buradan paylaşmaya devam edeceğim.






Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.


Ripple battaniyenin nasıl yapıldığını da bu izlediğim videodan öğrendim.



6 yorum:

  1. sadece daha 2 sıra örmüşsünüz ama şimdiden belli çok güzel olacak.. maalesef benim örgüyle çok aram yok.. ama görünce beğeniyorum.. ellerinize sağlık... Bloguma beklerim..
    cigdemdengule.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretin için teşekkürler Çiğdem Gül, başlar başlamaz hemen resimleyip paylaşmak istedim, ilerledikçe yine buradan paylaşayacağım ve tabiki bitirince de, yolun düşerse yine beklerim.

    YanıtlaSil
  3. merhaba battaniyenizin bitmiş halinide gördüm çok güzel olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullanılması dileğimle.Aslında vidyo oldukça açık fakat tam anlayamadığım bir noktayı size danışmak istiyorum.anladığım kadarıyla 12 nin katı olarak başlanıyor ve +3 daha zincir çekiliyor başta.fakat sonra kaçtane 2li trabzandan sonra o toplama işini yapıyor ?

    YanıtlaSil
  4. sevgli stylesmyr ziyaretinize ve battaniyemi beğenmenize çok sevindim. Ben de motifi bu videoyu izleyek öğrendim ve şu şekilde yaptım; videoda 12 diyor ama ben 12 ve katları üzerine kurdum.. +3 zincir ile başlangıçta ilk zincirin içinden 2 tane 2li trabzan yapıyorsunuz (çekmiş olduğunuz 3 zincir 3.trabzan gibi düşünün), sonra 3 tane ayrı ayrı 2li trabzanı yapıyorsunuz, sonra 3 tane 2li trabzanı topluyorsunuz. tekrar 3 tane 2li trabzanı topluyorsunuz ve 3 tane ayrı ayrı 2'li trabzan yaptıtan sonra, bir zincirin içine 3 tane 2'li trabzan yapıyorsunuz. umarım anlatabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  5. hımm gayet güzel anlatmışsınız teşekkür ederim :)Bundan sonrası bana kalmış artık bi deniyim bakalım anlamışmıyım anlayamamışmıyım örgü konusunda acemiyim çünkü heleki tığ konusunda :) neyse artık takıldığım bir nokta olursa yine rahatsız ederim sizi :) aslında ben bundan yelek veya hırka tarzı birşey düşünüyorum kızıma ama kesmesi kol yaka oyuğu filan nasıl yapılır hiç bilemedim şimdi :/ neyse deniyip görelim bakalım hoşça kalın bende beklerim sayfama sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene lütfen. eminim çabucak oturtacaksın motifi. ben de acamiyim ama bir tutturdum mu devamı geliyor. bir de bu motif gerçekten çok zevke örülüyor. kolay gelsin. ihtiyican olduğunda burdayım.
      ve tabiki seni ziyarete geliyorum... sevgiler

      Sil