Hürriyet

19 Nisan 2014 Cumartesi

Pantalon yola çıktı ama;

Bir heves kendi hazırladığım pantalon kalıbımla, kumaşımı kestim, biçtim, teğelledim ve giydim ama ı-ıh, olamadı.


Bol geldi. Kilomu verdim ı-ıh hayır vermedim. Eee geçen sene bu kalıbı denemek için bir kot kumaştan bermuda şort dikmiştim ve çok da severek kullanmıştım. Ama bu sefer sanırım daha ince bir kumaşla beklediğim sonuç olmadı.


 Neyse sorun değil deyip gerekli olduğunu düşündüğüm daraltmaları yaptım. Ancak bu seferde bir garip durum oldu paçalarda. Acemi bir tezi adayı olarak, henüz payları temizlemedim acaba dikiş paylarını daraltırsam sorun biter mi diye düşünüyorum ama yinede bu işi bilenlere sorayım da yoluma öyle devam edeyim diye düşünüp, pantalonumun durumunu buradan paylaşayım istedim.


Özellikle sol dizim sanki dönüverecekmiş gibi duruyor. Yandan, önden ve arkadan bakınca şöyle bir burulma durumu var. Sağ paçam sanki paça boyu ayarlanınca kabul edilebilir durumda dibi ama, sol paça bir felaket durumu sergiliyor. Siz ne dersiniz?



Evet, lütfen benimle paçaların düzelebilmesi için yapmam gerekenler hakkındaki görüşlerinizi paylaşırmısınız?


Katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.


Sevgiyle kalın...

3 yorum:

  1. Pantolon dikerken kalıbı kumaşın üzerine yerleştirdiğinde kumaş yoluna dikkat etmezsen paçalar döner. kalıbın üzerinde uzunca bir çizgi var ya ucunda ok olan. işte o çizgiyle kumaşın kat yeri arasındaki mesafe her yerde aynı olmalı, yani çizgi kumaşın kat yerine paralel olmalı. Bir de peyik (ara ) kısmını dikişini bacakları birleştirirken ,5 cm kala dikme, orayı en son dik ki peyik daha güzel olsun. canım ben de bunları yeni öğrendim ve çok faydası oldu. inşallah sana da olur. Buradan anlatması zor ama anlaşılmayan yeri yine sorabilirsin. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkürler. Kalıbı ilk biçerken buna dikkat etmiştim ama sanırım bir parça daralttım ya o sırada düz ipliğini kaçırmış olabilirim. Bi teğelleri söküp, bi güzel ölçerek daraltmatı deneyeyim bakalım sonuç nasıl olacak. Hemen deneyip paylaşacağım.

      Sil
  2. Bekliyorum hadi bakalım kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil