Hürriyet

19 Nisan 2014 Cumartesi

Overlock ayağı

Overlock makinam yok, henüz acemi bir terziyim önce kendime bir dikiş makinası aldım ve yavaş yavaş dikişe başladım. Kendimi Eyüp İSMEK kurslarında giyim bölümüne kaydettim ve başladım gitmeye ama maalesef, arzu ettiğim düzende bir devam sağlayamıyorum. Malum, 80+ annem ve babam, 5 yaşında bir kız üstüne bir de sevgili koca olunca zamanı kontrol etmek, kendi düzenimi kurmak neredeyse imkansız. Ya da ben bu konu da beceriksizim. Ahhhh becerdiğim onca şeyin yanında buna takılmıyorum diyoru ama biraz da kendime zaman lazım di mi ama?

Haydiiii, ben Overlock ayağı yada Side Cutter ayaklarımdan baksedecektim nerden başladım nerye getirdim konuyu ama...

Neyse işin özü, önce henüz acemiyim, bi abşlıyayım ondan sonra overlock makinası için bütçelendirme yaparım deyip önceliği doğal olarak dikiş makinasına verdim ve geçen sene Brother GS3200 model bir dikiş makinası aldım ve şimdilik çok da mutluyum. Ve tabi overlock makinası olamayınca, bu makinanın var olan overlock özelliği için olan overlock ayağı alınır ve epey de iş görülür.

Memnun muyum? Evet memnunum, özellikle kızım için diktiğim pamuklu kumaşlarda hiç sorun yaşamıyorum. Ama daha yumuşak kumaşlarda, örme kumaşlarda ben beceremedim eminim biraz da benim doğru kullanamamdandır. Zaten bu tip kumaşlarla da pek tecrübem yok. 

Neyse, sevgili Çiğdem hanım, bu ayak nasıl bir şeydir diye sormuştu, ben de resimleyippaylaşayım istedim. Overlock makinası alana kadar ayağı ile idare ediyorum işte....


Buyurunuz görseline...


Alttaki iki resim, aslında kumaşın önü ve arkası. Ayrı renk iplik kullanacaktım ama en net beyaz da belli oldu.


Şimdilik bukadar,

Sevgiyle kalın

2 yorum:

  1. Benim de makinem Brother,ben de memnunum ama bir ara Pfaff mı alaydım diye düşündüydüm. :)
    Overlok yaparken bir taraftan kesiyor o demi?Ayaklar işleri kolaylaştırıyor.Ayakları Brother servisinden mi aldın acep?

    YanıtlaSil
  2. Evet, bir yandan kesiyor bir yandan da zigzag yapıyor. Ama dediğim gibi yumuşak kumaşlarda ben başarılı olamıyorum maalesef. Unkapanı IMC de Brother'ın ana bayii var makinamında oradan aldım, ayaklarımı da. Oradaki eğitmen hanım çok yardımcı oluyor.

    YanıtlaSil